ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

“ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ”

Με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα “ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ” που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Πάτρας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, ο Τομέας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου της Δ.Ε.Η. στις 11 και 12 Ιουνίου 1998 στο συνεδριακό κέντρο του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. (Δ. Υψηλάντου 1 & Ακτή Δυμαίων).

Η διημερίδα έτυχε εντυπωσιακής ανταπόκρισης και συμμετοχής μεταξύ των μηχανικών, αλλά και άλλων συναφών τεχνικών ειδικοτήτων επαγγελματιών (οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν του 150). Έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν επάνω σε ένα ευρύ φάσμα για τις σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης και λειτουργίας, καθώς και τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις αυτών, που παρουσιάζουν οι υποσταθμοί μέσης τάσης εσωτερικού χώρου. Επίσης οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια των ερωτήσεων - συζητήσεων - παρεμβάσεων είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην ενημέρωση σε θέματα περισσότερο πρακτικά που αφορούν τους υποσταθμούς.

Το πρόγραμμα της διημερίδας χωρίστηκε σε ενότητες με συναφή θέματα σε κάθε ενότητα. Η διημερίδα ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 1998 και ώρα 08.30. Κατά την πρώτη μισή ώρα έγινε η προσέλευση των συμμετεχόντων και οι εγγραφές αυτών. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε. Δημήτρης Κοτσάνης απεύθυνε χαιρετισμό, όπου και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τέτοιες εκδηλώσεις σε θέματα ενημέρωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία παροτρύνοντας παράλληλα τον Π.Σ.Δ.Μ.Η - Τμήμα Πάτρας στην οργάνωση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Σταματόπουλος κήρυξε την έναρξη της διημερίδας, αναφερόμενος στην σημασία που έχει η ενημέρωση των μηχανικών και γενικότερα του τεχνικού κόσμου σε ενεργειακά θέματα και ειδικότερα σε αυτά που αφορούν υποσταθμούς μέσης τάσης εσωτερικού χώρου.

Η πρώτη ενότητα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Βασίλη Oικονόμου, επίσημου εκπροσώπου της ΔΕΗ, ο οποίος ανέπτυξε την σκοπιμότητα της διημερίδας και επικέντρωσε την εισήγηση του στην σχέση υποσταθμών πελατών μέσης τάσης και Δ.Ε.Η. Στην συνέχεια ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Τσανάκας ανέπτυξε με σαφήνεια την επίδραση του ρεύματος στον άνθρωπο και επισήμανε τρόπους προστασίας, παραπέμποντας παράλληλα στους κανονισμούς IEC 479-1, IEK 479-2 και CENELEC HD 384.4.41. Ακολούθως η κα Π. Γκόγκου και ο κ. Σ. Σκουρλάς, ως εκπρόσωποι της εταιρείας Α.Ε.G. αναφέρθηκαν με λεπτομέρεια στα κατασκευαστικά και λειτουργικά στοιχεία και τεχνικές που εφαρμόζει η A.E.G. σχετικά με τους μετασχηματιστές που χρησιμοποιούνται στους υποσταθμούς μέσης τάσης. Στην συνέχεια ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αθανάσιος Σαφάκας μίλησε με θέμα το θόρυβο που προκαλούν οι μετασχηματιστές στο περιβάλλον και αναφέρθηκε στις πηγές προέλευσής του και τρόπους αντιμετώπισης αυτού. Η πρώτη ενότητα έκλεισε με την εισήγηση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννη Μήλια, ο οποίος υπογράμμισε τις επιπτώσεις που έχει στην ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας η παρουσία ανώτερων αρμονικών και έκανε αναφορά στις πηγές που παράγουν αρμονικές, καθώς και στις προϋποθέσεις σύνδεσης τέτοιων καταναλωτών στο δίκτυο. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η δεύτερη ενότητα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Δ. Τσανάκα, στην οποία ανέπτυξε με λεπτομέρεια και με την χρήση παραδειγμάτων τον τρόπο υπολογισμού των ρευμάτων βραχυκυκλώσεως σύμφωνα με τον κανονισμό IEC 909. Στην συνέχεια ο κ. Θ. Σακελλαρίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας STALCO, αναφέρθηκε στα κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι διακόπτες και αποζεύκτες μέσης τάσης, επικεντρώνοντας την εισήγηση του στις τεχνικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία STALCO. Ακολούθως ο κ. Δ. Τσανάκας ανέπτυξε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ασφαλειών που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης και σχολίασε την λειτουργία τους, την αξιοπιστία τους καθώς και την πιθανότητα εμφάνισης βλαβών. Στην συνέχεια ο κ. Β. Σταματόπουλος ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. αναφέρθηκε στα κατασκευαστικά και λειτουργικά στοιχεία που αφορούν τις γειώσεις των υποσταθμών εσωτερικού χώρου και ανέπτυξε τα είδη των χρησιμοποιούμενων γειώσεων με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους γείωσης. Κατόπιν ο κ. Δ. Τσανάκας, ανέπτυξε στην εισήγηση του θέματα που αφορούν την προστασία των μετασχηματιστών που χρησιμοποιούνται στους υποσταθμούς μέσης τάσης. Η δεύτερη ενότητα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Α. Δράτσα εκπροσώπου της Δ.Ε.Η. ο οποίος ανέπτυξε τα κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των υποσταθμών εσωτερικού χώρου νέου τύπου που εγκαθιστά η Δ.Ε.Η. και παρουσίασε τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υποσταθμούς που εγκαθιστούσε η Δ.Ε.Η. μέχρι σήμερα. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και στην συνέχεια μπουφές στο Ισόγειο του κτιρίου του Ελ.ΚΕ.ΠΑ.

Η τρίτη ενότητα ξεκίνησε το απόγευμα (16.00) της Πέμπτης 11 Ιουνίου 1998 με την εισήγηση του κ. Γ. Ρέγκλη εκπροσώπου της Δ.Ε.Η., ο οποίος αναφέρθηκε στο εύρος ισχύος των παροχών μέσης και χαμηλής τάσης, στη διαδικασία σύνδεσης ενός νέου πελάτη μέσης τάσης από την υποβολή της αίτησης του στη Δ.Ε.Η. μέχρι την κατασκευή και θέση υπό τάση της παροχής του και περιέγραψε τους πίνακες που εγκαθιστά η Δ.Ε.Η. προκειμένου να χορηγήσει μία παροχή μέσης τάσεως σε εσωτερικό χώρο. Στην συνέχεια ο κ. Γ. Κουβεριανός ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. ανέλυσε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά ηλεκτροδότησης και προστασίας των ιδιωτικών υποσταθμών που είναι απαραίτητα για την μελέτη αυτών των υποσταθμών και παρουσίασε τους διάφορους τύπους παροχών μέσης τάσης (Α1, Α2, Β1, Β2). Κατόπιν ο κ. Δ. Τσανάκας ανέπτυξε στην εισήγηση του αναλυτικά τον τρόπο υπολογισμού Θερμικής και Μηχανικής Καταπόνησης και Βραχυκύκλωσης σύμφωνα με τον κανονισμό IEC 865. Ακολούθησε η παρουσίαση των κ.κ. Π. Κόλλια, Σ. Λαγογιάννη και Τ. Μαρρή ως εκπροσώπων της εταιρείας Στέφ. Λαγογιάννης Ε.Π.Ε. σχετικά με κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των πινάκων χαμηλής και μέσης τάσης. Στην συνέχεια ο κ. Κ. Λαμπρόπουλος ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. παρουσίασε τα τεχνικοοικονομικά κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την κατασκευή υποσταθμών εσωτερικού χώρου, δίνοντας έμφαση στις εξής παραμέτρους: απώλειες, άεργος και ενεργός ισχύς. Ακολούθως ο κ. Σ. Καϊμάκης ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. παρουσίασε τις απαιτήσεις που υπαγορεύει ο Γ.Ο.Κ. (αποστάσεις, σχέδια, γενική διάταξη) σχετικά με τον σχεδιασμό των υποσταθμών εσωτερικού χώρου καθώς και τις παραμέτρους που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι μηχανικοί. Κατόπιν ο κ. Π. Ραϊτσιος ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. ανέπτυξε θέματα που αφορούν την συμπεριφορά των μετασχηματιστών σε βραχυκυκλώματα και επισήμανε την ανάγκη δοκιμής των μετασχηματιστών για αντοχή τους σε δυναμική καταπόνηση σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα. Η πρώτη ημέρα της διημερίδας έκλεισε με την εισήγηση των κ. Ν. Φιορεβάντη και κ. Β. Σταματόπουλου, εκπροσώπων της Δ.Ε.Η. στην οποία αναφέρθηκαν οι εμπειρίες, τα προβλήματα που προέκυψαν και οι λύσεις που δόθηκαν από την λειτουργία και συντήρηση των υποσταθμών εσωτερικού χώρου της Δ.Ε.Η. στην περιοχή της Πάτρας. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Το βράδυ οι συμμετέχοντες στην διημερίδα παρερεύθηκαν σε δείπνο στο εξοχικό κέντρο “Γλαύκος”.

Η τέταρτη ενότητα άρχισε το πρωί (09.00) της δεύτερης ημέρας της διημερίδας, Παρασκευή 12 Ιουνίου 1998 με την εισήγηση της κας Ι. Αλεξανδρή ως εκπροσώπου της Δ.Ε.Η. ο οποίος ανέπτυξε θέματα που αφορούν τους συνεπτυγμένους υπαίθριους υποσταθμούς διανομής (μορφή και προσαρμογή στο περιβάλλον, νομοθετικές ρυθμίσεις, πεδίο εφαρμογής, τυποποίηση, προμήθεια, διαστάσεις, βάρη, ηλεκτρική συνδεσμολογία, διαμόρφωση χώρου, περίβλημα, εξοπλισμός, κλπ). Στην συνέχεια ο κ. Π. Παπαμιχαήλ, εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη των υποσταθμών εσωτερικού χώρου. Ακολούθησε η εισήγηση των κ.κ. Κ. Σαραντάκου και Β. Σαραντάκου, εκπροσώπων της εταιρείας συντήρησης υποσταθμών εσωτερικού χώρου “EXPRESS” σχετικά με θέματα που αφορούν τον έλεγχο και την συντήρηση υποσταθμών εσωτερικού χώρου (σκοπός και αναγκαιότητα, παράγοντες που επηρεάζουν την συντήρηση, κόστος, είδη συντηρήσεων, συχνότητα και διάρκεια συντήρησης, συνήθεις βλάβες, εργασίες συντήρησης). Κατόπιν ο κ. Θ. Χρυσανθόπουλος ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. ανέλυσε τα θέματα που αφορούν την πυροπροστασία σε υποσταθμούς εσωτερικού χώρου (αιτίες ανάπτυξης και επέκτασης, τρόποι μετάδοσης, μεθοδολογία κατάσβεσης, υλικά πυρόσβεσης, σχετική νομοθεσία, προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας). Μετά το σύντομο διάλειμμα, ο κ. Ν. Σαραφόπουλος, εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας ανέπτυξε στην εισήγηση του θέματα που αφορούν την ασφάλεια εργασίας σε υποσταθμούς εσωτερικού χώρου. Στην συνέχεια ο κ. Ε. Βογιατζής ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τις μετρητικές διατάξεις ενέργειας και ισχύος (τύποι μετρητών, σύγκριση τύπων μετρητών, μετρήσεις πελατών μέσης τάσης, απαιτούμενες καλωδιώσεις, μετασχηματιστές τάσεως και εντάσεως). Η τέταρτη ενότητα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Δ. Δαβιλά ως εκπροσώπου της Δ.Ε.Η. για θέματα που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Η στα τιμολόγια μέσης τάσης. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Τέλος, ο κ. Δ. Τσανάκας ανέπτυξε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την διεξαγωγή της διημερίδας και κήρυξε την λήξη της.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους χορηγούς της διημερίδας,
που ήταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. και η Algida Α.Ε.

| ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ | ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ |


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ball1.gif (961 bytes) ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας
ball1.gif (961 bytes) Ενεργειακός Τομέας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών
ball1.gif (961 bytes) ΔΕΗ - Διεύθυνση Πελοποννήσου - Ηπείρου

Επιστροφή στην αρχή


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ball1.gif (961 bytes) Σταματόπουλος Βασίλειος, ΜΗΜ
ball1.gif (961 bytes) Γανός Πέτρος, ΗΜ
ball1.gif (961 bytes) Παρασκευάς Μιχάλης, ΗΜ
ball1.gif (961 bytes) Παπαμιχαήλ Παναγιώτης, ΜΜ
ball1.gif (961 bytes) Μπονάνος Δημήτριος, ΜΜ
ball1.gif (961 bytes) Γαλανόπουλος Ιωάννης, ΗΜ
ball1.gif (961 bytes) Παπανικήτας Ανδρέας, ΗΜ

Επιστροφή στην αρχή


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11-6-98

08.30 – 09.00

Προσέλευση - Εγγραφές

Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ - Προεδρείο: Δ. Μπονάνος, Β. Σταματόπουλος

09.00 – 09.15

Χαιρετισμοί – Προσφωνήσεις

09.15 – 09.30

Υποσταθμοί πελατών Μέσης Τάσης και ΔΕΗ – Σκοπιμότητα Ημερίδας”, Β. Oικονόμου, ΔΕΗ

09.30 – 10.00

“Επίδραση του ρεύματος στον άνθρωπο και προστασία: IEC 479-1, IEK 479-2, CENELEC HD 384.4.41” , Δ. Τσανάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

10.00 – 10.30

“Μετασχηματιστές: Λειτουργία, Κατασκευαστικά Στοιχεία”, Π. Γκόγκου, Σ. Σκουρλάς, Α.Ε.G.

10.30 – 11.00

“Θόρυβος Μετασχηματιστών”, Α. Σαφάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

11.00 – 11.15

“Υψηλές Αρμονικές σε Υποσταθμούς”, Ι. Μήλιας, Πανεπιστήμιο Πατρών

11.15 – 11.45

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις - Συζήτηση

11.45 – 12.15

Διάλειμμα

 

Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ - Προεδρείο: Π. Γανός, Ι. Γαλανόπουλος

12.15 – 12.45

“Υπολογισμός Ρευμάτων Βραχυκυκλώσεως κατά IEC 909”, Δ. Τσανάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

12.45 – 13.00

“Διακόπτες και Αποζεύκτες Μ.Τ.”, Σ. Σκουρλάς, Α.Ε.G.

13.00 – 13.15

“Ασφάλειες Μ.Τ. και Χ.Τ.”, Γ. Ρέγκλης, ΔΕΗ

13.15 – 13.30

“Προστασία Μετασχηματιστών”, Δ. Τσανάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

13.30 – 13.45

“Γειώσεις Υποσταθμών Εσωτερικού Χώρου”, Β. Σταματόπουλος, ΔΕΗ

13.45 – 14.00

“Υποσταθμοί Εσωτερικού Χώρου Νέου Τύπου”, Α. Γράψας, ΔΕΗ

14.00 – 14.30

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις – Συζήτηση

14.30 – 16.00

Διάλειμμα – Μπουφές

 

Γ’ ΕΝΟΤΗΤΑ - Προεδρείο: Π. Παπαμιχαήλ, Α. Παπανικήτας

16.00 – 16.15

“Όριο Ισχύος πελατών Χ.Τ.- Μ.Τ. Διαδικασία σύνδεσης πελάτου Μ.Τ. με ΔΕΗ. Πεδία Μ.Τ. για ακτινική παροχή και παροχή βρόχου”, Β. Τζελέπης, ΔΕΗ

16.15 – 16.30

“Τύποι Παροχών Μ.Τ.- (Α1, Α2, Β1, Β2)”, Γρ. Κουβεριανός, ΔΕΗ

16.30 – 17.00

“Υπολογισμός Θερμικής και Μηχανικής Καταπόνησης, Βραχυκύκλωσης κατά IEC 865”, Δ. Τσανάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

17.00 – 17.30

“Πίνακες Χαμηλής και Μέσης Τάσης”, Π. Κόλλιας, Σ. Λαγογιάννης, Τ. Μαρρής Στέφ. Λαγογιάννης Ε.Π.Ε.

17.30 – 18.00

“Τεχνικοοικονομικά Κριτήρια Κατασκευής Υ/Σ Εσωτερικού Χώρου – Απώλειες, Άεργος, Ενεργός Ισχύς”, Κ. Λαμπρόπουλος, ΔΕΗ

18.00 – 18.20

“Σχεδιασμός Υποσταθμών Εσωτερικού Χώρου (Γ.Ο.Κ. Αποστάσεις Σχέδια - Γενική Διάταξη)”, Σ. Καϊμάκης, ΔΕΗ

18.20 – 18.40

“Εμπειρίες από τη λειτουργία και Συντήρηση των Υποσταθμών Εσωτερικού Χώρου της ΔΕΗ Πάτρας”, Π. Σταυρόπουλος, Ν. Φουντόπουλος - ΔΕΗ

18.40 – 19.20

Ερωτήσεις- Παρεμβάσεις – Συζήτηση

21.00

Δείπνο

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-98

Δ’ ΕΝΟΤΗΤΑ - Προεδρείο: Μ. Παρασκευάς, Δ. Κοτσάνης

09.10 – 09.30

“Υποσταθμοί Συνεπτυγμένων Τύπων”, Ι. Αλεξανδρή, ΔΕΗ

09.30 – 09.50

“Νομοθετικό Πλαίσιο Υποσταθμών Εσωτερικού Χώρου – Μελέτη, Κατασκευή, Επίβλεψη”, Π. Παπαμιχαήλ, Πανεπιστήμιο Πατρών

09.50 – 10.40

“Έλεγχος και Συντήρηση Υποσταθμών Εσωτερικού Χώρου”, Ν. Φουντόπουλος, Π. Σταυρόπουλος, Β. Σταματόπουλος, Ε. Βογιατζής ΔΕΗ

10.40 – 11.00

“Πυροπροστασία σε Υ/Σ Εσωτερικού Χώρου”, Μ. Τολάκη, ΔΕΗ

11.00 – 11.30

Διάλειμμα

11.30 – 11.50

“Ασφάλεια εργασίας σε Υποσταθμούς Εσωτερικού Χώρου”, Ν. Σαραφόπουλος, Επιθεώρηση Εργασίας

11.50 – 12.10

“Μετρητικές Διατάξεις Ενέργειας και Ισχύος”, Ε. Βογιατζής, ΔΕΗ

12.10 – 12.30

“Τιμολόγια Μέσης Τάσης”, Δ. Δαβιλάς, ΔΕΗ

12.30 – 13.00

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις - Συζήτηση

13.00 – 13.20

Συμπεράσματα - Λήξη Διημερίδας, Δ. Τσανάκας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Επιστροφή στην αρχή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

yp1.jpg (27039 bytes) Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πάτρας του ΠΣΔΜ-Η κ. Βασίλης Σταματόπουλος (δεξιά) και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Παπαμιχαήλ.
yp2.jpg (29666 bytes) Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ. Δημήτριος Τσανάκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
yp3.jpg (44778 bytes) Γενική άποψη του ακροατηρίου.

Επιστροφή στην αρχή